2016. június 23., csütörtök

Nyaralni megyünk, mi legyen a süninkkel?

A nyári időszakban sok sünis család szembesül a kérdéssel, hogy mi legyen kedvencükkel azalatt az idő alatt, amíg nyaralni mennek. Erre az esetre több lehetőség is rendelkezésre állhat.

1. Kérdezzük meg tenyésztőnket, hogy vállalja-e esetleg a tőle származó süni panzióztatását. Ezt nem mindenki biztosítja, de én például minden sünigazdimnak felajánlom, hogy szívesen vigyázok a kis homokháti tüskésekre.

2. Állatkedvelő rokont is megkérhetünk, hogy minden este lássa el otthon maradt süninket, de ebben az esetben fontosnak tartom, hogy az illetőt az utazás előtt már összeismertessük vele, illetve részletesen elmagyarázzuk, hogy mikre figyeljen oda, mi az a hibernáció, mik a jelei, hiszen amíg távol vagyunk, hiába van 30 fok, egy fronttól ettől függetlenül megkezdődhet a hibernálódás, amit fontos időben észrevenni és a folyamatot visszafordítani. A legideálisabb, ha az illető hajlandó kézbe is venni kedvencünket, hogy az ne forduljon magába azalatt az idő alatt, amíg nem vagyunk otthon.

3. Vigyük magunkkal! Amennyiben olyan szálláshelyre utazunk, ahol a szállásadó engedélyezi, a legegyszerűbb és legsimább megoldás az, ha a sünt a saját, otthoni ketrecével és felszereléseivel együtt magunkkal visszük. Ez esetben nagyon fontos, hogy a szobában/apartmanban is kellemes, nem túl forró, nem túl hideg hőmérséklet legyen, fokozottan figyeljünk a szállásokon gyakran előforduló légkondicionálókra, hogy az véletlenül se irányuljon a ketrecre! A nyaralás idejére vásároljunk szénsavmentes, ízesítetlen ásványvizet és azt töltsük ki az itatóba, semmiképpen se használjuk az ottani csapvizet, mert bélgyulladást okozhat.
Az utazás ideje alatt jól szellőző, zárt hordozóban szállítsuk az állatot, és 5 percre se hagyjuk a kocsiban, mert ők is hőgutát kapnak ugyanúgy, mint egy gyermek vagy kutya, macska. Ha több órás az út, időnként álljunk meg és kínáljuk meg süninket vízzel, de enni ne adjunk neki, amíg meg nem érkezünk, hogy elkerüljük a hányást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése